سفارش تبلیغ
صبا ویژن

ضرورت تغییر نگرش در استفاده و توسعه تکنولوژیها

 

قبلا بیان شد روند توسعه و استفاده از تکنولوژیهای موجود باعث

1-حاکمیت جریانهای سرمایه‌داری می‌شود.

2-فرهنگ فاسد مدرنیته در جامعه رشد می‌کند.

3-اخلاق و فرهنگ تنوع طلبی در همه ابعاد توسعه می‌یابد.

4-بردگی مدرن و استثمار طبقات نسبت به هم و شکاف طبقاتی هرلحظه زیادتر می‌شود و....

نگاه بسیط و ساده تحت نام استفاده خوب از آنها مشکل اصلی ماست. پیشنهاد ما تغییر تخصیصهای اجتماعی در دوران گذار بود. با این نگاه توع استفاده، توسعه، ورود، توزیع، مصرف و در نهایت تخصیصهای اجتماعی ما متفاوت خواهد بود و مواردی که واقعا در روند توسعه اضطرار اجتماعی باشد، تخصیص می یابد، مسلم ارتباطات سیاسی، فرهنگی و اقتصادی ما در حال توسعه می‌باشد، لاکن باید اولویت‌گذاری نماییم و بی‌قاعده بخشی را که ضرورت اجتماعی ندارد را، بلکه به لحاظ فرهنگی به شدت مضر است را محدود نماییم، مثل سفرهای تفریحی آنچنانی.

بعنوان مثال هواپیما-که عمدتا توسط شرکت بوئینگ آمریکا و ارباس فرانسه تولید می‌شود- استفادههای متعدد دارد، گردشگری و تفریحات، زیارت، ارتباطات سیاسی، فرهنگی و اقتصادی، تحصیل، سفرهای علمی و... بی شک وزن همه این موارد یکسان نیست، اولویت گزاری، تبلیغات، فرهنگ سازی، تخصیصهای اجتماعی مثل مجوز به شرکتها و افراد، اختصاص ارز، تسهیل ارتباطات و.... بخشی از موارد است اولویت بندی در اینکه وزن اجتماعی کدام بالا رورد و نیاز ما به ورود هواپیما در کدام بخش افزایش یا کاهش یابد اثر دارد. اگر نگاه ما این باشد که وابستگی تکنیکی و تکنولوژی ما به غرب باعث نفوذ فرهنگی بیشتر آنها می‌شود، اختصاص استفاده به برخی بخشها را به شدت محدود می‌نماییم و بالطبع اواویتهای غیر ضرور را کم می‌نماییم، ما وظیفه نداریم ولو به قیمت وابستگی به تمام درخواستهای جریانات مترف مثل تفریحات پاسخ گوییم.، یعنی در نوع تخصیص اجتماعی تکنولوژیها تعریف جدید و در سفرها بازنگری می‌نماییم مثلا سمت و سوی سفرهای زیارتی داخلی و خارجی ، حج و عمره، عتبات را به سمت سفرهای زمینی هدایت می‌نماییم، مسلم نگاه ما به این سفرها دیگر نگاه سود آوری اقتصادی نخواهد بود.

بنابر این نگاه ما به استفاده از تکنولوژیها در دوران گذار نگاه اضطراری است، هرجا اضطرار اجتماعی در مسیر توسعه باشد، نه استفاده باز با الگوی تخصیص سرمایه سالاری، که ملاک تخصیص داشتن پول است، متأسفانه بی‌توجهی و غفلت در این امر باعث شده حتی سفرهای زیارتی نیز طبقاتی شود و بالنسبه فرهنگ سرمایه محوری در خدمات در این سفرها توسعه یابد، توسعه این امر بسیار خطرناک است، اسراف تبذیر، فخر فروشی، چشم هم چشمی، تحقیر دیگران و... از برخی آثار طبقاتی کردن سفرها و خدمات است.

تذکر:1-اشکالات نمودن به بحثها باعث رشد آن و تولید مطالب جدیدتر می‌شود.

2-ما در اینجا در صدد تحلیل کلی می‌باشیم، نه ارائه مدل، طبیعتا اگر نوع تحلیل کلی ما تغییر یابد نوع مدل‌سازی نیز تغییر می‌یابد و انشاءالله بسترهای تولید الگوی اسلامی ایرانی فراهم می‌گردد.

1391/1/26

 


» نظر